-

Elérhetőségek

Szombathelyi Civil Kerekasztal

Cím: 9700 Szombathely,
Kisfaludy Sándor u. 1
Telefon:
+36-20/368-9846
E-mail:
szhelyi.civil.kerekasztal@gmail.com


Bemutatkozás

Civil Fórum 2016

2015.09.11.Civil Fórum 2016

 Írásos javaslat csak a Fekete István Állatvédő Egyesületre érkezett. Az indoklás során elhangzott, hogy az állatvédők azért érdemlik meg a díjat, mert az elmúlt évben 350 kutya-, illetve macska örökbefogadását folytatták le, emellett nagyon sikeres kutyaterápiás programot indítottak a fogvatartottak részére a szombathelyi büntetés-végrehajtási intézetben, valamint mintegy 150 kutyát és macskát juttattak vissza a gazdájukhoz. A frisss.hu arról is értesült, hogy az egyesületnek nagyszerű a prevenciós munkája, de önkénteseket is foglalkoztatnak, és mindent szabadidejükben tesznek.

A fórumon szóbeli javaslat érkezett az Aranykorúak Egyesületére, a Smidt Múzeumért Alapítványra, a Civil Kerekasztalra és a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület is. A Civil Kerekasztal működéséről elhangzott, hogy sokrétű koordináló tevékenységükben immár 116 civil szervezet vesz részt. A frisss.hu a Városházán megtartott plénumon megtudta, hogy az idei civil korzón 38 szervezet vett részt, és már több pályázaton is megjelentek. Érdemes tudni, hogy a díj annak a civil szervezetnek adományozható, mely szombathelyi székhelyű egyesület vagy alapítvány, amely legalább 5 éven keresztül aktívan, eredményesen működött Szombathelyen és a város önkormányzatával együttműködve, önkéntességben való részvétele kiemelkedő. A díjat évente két civil szervezet kaphatja meg. Dr. Takátsné dr. Tenki Mária, a fórum alelnöke a frisss.hu-nak miután elmondta, hogy a díjra javasolt egyesületek mindegyike szorosan kapcsolódik egy vagy több önkormányzati feladathoz, hozzátette: az önkormányzat kulturális- és társadalmi kapcsolatok bizottsága a jövő héten kiosztja a kulturális civil alapban még rendelkezésre álló utolsó pénzalapokat is, kiemelten a sporttal foglalkozó szombathelyi civil szervezeteknek.

Az eseményen a Civil Fórum tizenöt szervezetéből kilenc szavazott, és úgy határoztak, hogy a díjat idén a Fekete István Állatvédő Egyesület (9 szavazat) és a Civil Kerekasztal (8 szavazat) kaphatja meg. Szavazatot kapott még a Szombathelyiek Egészségéért Egyesület (3) Aranykorúak Egyesülete (2) és a Smidt Múzeumért Alapítvány (1). Az ülésen a Mozgássérültek Vas megyei Szervezete, a Savaria Táncsport Egyesület, a Vasakarat, a Zenebarátok Szombathelyi Egyesülete, és a Szépítő Egyesület is jelen volt, és mindannyian jelezték, hogy csatlakoznának a Civil Fórum munkájához. A díjat a Civil Fórum javaslata alapján Szombathely Megyei Jogú Város Közgyűlése ítéli oda. A díjazottak 200 ezer forintos támogatásban részesülnek.


Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Civil Kerekasztal - Magyar