< > 2017
május
H K Sze Cs P Szo V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31


Üzemlátogatás a MAM-ban


2017. május 23., 13:30

A sikertörténetek legtöbbször merész látomásokkal kezdődnek. Ez a MAM-ra és alapítóinkra is igaz.
Pillantsunk csak vissza gyorsan néhány évtizeddel ezelőttre:  A hetvenes évek közepén a szülőknek két választási lehetőségük volt, amikor babagondozási termékeket vásároltak: vagy vonzó dizájn, vagy orvosilag ellenőrzött működés. 
Vagy szép, vagy jó. Abban az időben nem léteztek olyan babagondozási termékek, melyekre mindkettő igaz lett volna.
Peter Röhrig, a képzett műanyagtechnológus és szenvedélyes családapa elhatározta, hogy változtat ezen. 
Tudósokkal, orvosokkal és a Bécsi Iparművészeti Egyetem formatervezőivel közösen kifejlesztett egy cumit, mely mind formai, mind működési szempontból iránymutató volt. 
Így jött létre a MAM vállalat. Csakúgy, mint az az egyedülálló csapatmunka, mely mind a mai napig minden MAM termék mögött ott rejlik.

„Mi lehetne fenntarthatóbb, mint a következő generációnkért – a gyermekeinkért – végzett munka? Mi világszerte a babák jólétéért, biztonságáért és egészségéért szállunk síkra.” 
Peter Röhrig, mérnök 
A MAM vállalat alapítója

A MAM-nál profik dolgoznak. Ám minden hozzáértés és szaktudás ellenére különösen az egyes pozíciók mögött rejlő emberek a fontosak számunkra. Vállalatunk nemcsak munkáltatóként tekint magára, hanem dolgozóink támogatójaként és támaszaként is. Célunk, a lehető legjobb munkakörnyezet megteremtése, hogy a lehető legjobb munkát végezhessük.

Közös célunk a világ minden táján:
Optimális támogatást nyújtunk a gyermekek fejlődéséhez és tökéletes kísérői vagyunk az igényes szülőknek a baba mindennapjai során.
A MAM dolgos hétköznapjait is ez a mottó írja le a legjobban. A mintegy 650 MAM dolgozó között folyamatosan zajlik a globális információcsere – Ausztriától Thaiföldig, Svédországtól Dél-Afrikáig –, s így állandó, nemzetközi tájékoztatást nyújtanak egymásnak a tervezői ipar, a tudomány, az orvoslás és a technológia neves szakembereitől kapott új információkról.

 

Üzemlátogatás a MAM –ban

2017. május 23-án délután egy egész busznyi tanodás diák és kísérőik látogatást tettek a MAM Hungária KFT. Vaskeresztesi gyárában. Vaskeresztes Szombathelytől kb. 20 km-re nyugatra helyezkedik el az osztrák határ közelében. Az alapító, Peter Röhring 1976-ban kezdett el foglalkozni gyermek cumik gyártásával. Az édesapja családi vállalkozásában létrejött MAM BABYARTIKEL GMBH mindig nyitott volt a gazdasági változásokra, és 1990-ben a vállalkozásának bővítésére Vaskeresztes községben MAM Hungária Kft. néven új céget alapított. A cég bébi termékei közül a legjelentősebb ágazat a gyermek cumik gyártása. A világszínvonalon készült termékeket döntően külföldi piacokon értékesítik.

A gyár bejáratánál a HR iroda munkatársa, Kovács Eszter fogadott bennünket. Először tájékoztatást adott a gyár munkájáról, mutatott néhányat az általuk gyártott bébi termékek közül, majd 2 másik kolléganőjével végigkísért bennünket a gyárban. A tanulók nagy érdeklődéssel figyelték a teljesen automata gépeket, ahol is csak néhány munkafázisban ér emberi kéz (az is speciális kesztyűben) a termékhez. Nagyon tetszett a tanodásoknak a raktár is, ahol a fürge targoncák különösen érdekelték a tanulókat, főleg persze a fiúkat. A gyárlátogatás végén minden tanuló kapott egy ajándék cumit a vendéglátóktól. Nagyon emlékezetes, tartalmas program volt a MAM látogatás.
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Civil Kerekasztal - Magyar