< > 2017
október


Salgótarján 2017.09.29-10.01


2017. október 04., 20:37

Salgótarján – Hétvégén rendezték meg Salgótarjánban a Civil Kerekasztalok szakmai találkozóját, amelyen a legnagyobb létszámmal a Szombathelyi Civil Kerekasztal képviseltette magát.

Két napos konferencián vehettek részt a meghívott civil kerekasztalok képviselői, tagjai Salgótarjánban. A házigazda szervezet mellett Nagykanizsa, Kecskemét és Eger városának szervezetei képviseltették magukat. A tarjáni gyermektáborban megjelenteket Borók Sándor Péter a Palóc Szövetség elnöke és Bódi Györgyné Zsuzsa a Salgótarjáni Civil Kerekasztal soros  elnöke köszöntötte.

A péntek délutáni program Homoga József előadásával kezdődött, aki Salgótarján történetét mutatta be képekben. Ezt követően Bódiné Zsuzsa előadását hallgathatták meg a jelenlévők, amely áttekintést adott a civil szervezetek történetéről az 1900-as évektől napjainkig.

Az Egri Civil Kerekasztal részéről Gál Sándor elnök adott tájékoztatást, majd a Kecskeméti Civil Kerekasztal képviselőjének bemutatkozása következett. A Szombathelyi Civil Kerekasztal munkáját Kőszegfalviné Pajor Klára, a Nagykanizsai Civil Kerekasztal tevékenységét pedig Budavölgyi Kálmán elnök tartott tájékoztatást a résztvevőknek.  A szakmai bemutatkozások  után   kérdések hangzottak el, melyekre az adott szervezetek képviselői válaszoltak.

A szombat délelőtti program   szakmai munkával folytatódott, melynek helyszíne a Salgótarjáni Ifjúsági Tanácsadói Iroda  (SITI) volt. Salgótarján alpolgármestere köszöntötte a civileket, majd Gerencsér Balázs a NIOK Alapítvány ügyvezetője tartott előadást az adománygyűjtésről. A szakmai tanácskozás dr. Diósiné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnökének beszédével záródott.

A megjelent kerekasztalok egyetértettek abban, hogy szükség van a szakmai találkozóra, hogy egymás munkájának megismerésével a saját szervezetük számára is jó tapasztalatokat szerezzenek. 2018 évben a szakmai találkozót a Nagykanizsaiak fogják megszervezni. A konferencia  zárásaként a Salgótarjáni  női énekkar palóc nótacsokrot adott elő.

A szombat délutáni szabad programon a szombathelyi csapat a Somoskői várat tekintette meg Bódi Györgyné Zsuzsa kalauzolásával, majd a Dornyai Béla Múzeumban a Rodolfo Vigyázat csalok”  és  az Üvegváros című kiállítást néztük meg. Este a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány   székhelyén egy nagyon jó hangulatú vacsora zárta a kétnapos találkozót.  .Bődi Lívia 
Vissza az előző oldalra!
Szombathelyi Civil Kerekasztal - Magyar